onsdag, juni 27, 2007

Ska skärpa mig....


Har den senaste tiden fått lite skit för att jag skriver för lite i min blogg... Nu gör jag ytterligare ett försök att börja om.
Vad har hänt sen sist då? Jaaaa, nu måste jag tänka lite... Jag har jobbat, jobbat, jobbat och... sa jag jobbat? Håller fortfarande på med dykcertet. Eller det kanske jag inte har nämnt förresten. Började en dykutbildning i våras. Tanken var att jag skulle bli klar i maj, ungefär, men så blev jag sjuk och sen fick jag dykförbud av farbror doktorn. Elak typ! Det är nu konstaterat att jag har pollenastma. Det är inte bra att dyka under pollensäsong då tydligen. Men nu äntligen är det fritt fram igen!!! Problemet är bara att jag inte har tid nu. Min första lediga helg är inte förrän i slutet av juli... Men då har jag bokat in båtdyk. Ska bli härligt!
Har en å en halv vecka kvar innan semester. Två veckor ska jag vara barnledig och bara slappa och inte planera nånting. En vecka spenderas i norrland men släktträff som huvudsyfte... Vi ska flyga upp och sonen är helt övervänt! Det blir trevligt att komma upp, hoppas bara man slipper de värsta svärmarna av mygg...
Är helt seg i skallen idag så jag skriver mer och lite mer inspirerat en annan dag.
Kramar i överflöd!
/T

fredag, juni 08, 2007

Tänk så patetiska vi svenskar är....

Jag tycker det är pinsamt att vi behöver ha en tv-sänd gala för att skänka pengar till välgörande ändamål... Jag tänker på Astrid Lindgrens barnbygala som sänds i tv i skrivande stund... Ett ganska självklart ändamål att skänka pengar kan man tycka men ändå behöver man lotta ut bilar för att folk ska skänka pengar. tänk om man istället sa att nu har Opel skänkt pengar motsvarande 5 bilar istället för att dela ut dem bland giriga svenskar. Skulle inte det dra in mer pengar? Man börjar ju fundera hur det är ställt. Man gör TV-underhållning av U-länders misär.

Om man skulle ta hälften av tillgångarna från de 4 rikaste i världen och fördela det över världens befolkning så skulle alla få mat, vatten, sjukvård, tandvård - GRATIS! Vi snackar även du och jag i sverige skulle få del av kakan. Det är ju helt sjukt! Hälften av tillgångarna från 4 pers skulle räcka till alla...

Missförstå mig rätt nu, jag tycker det är bra att man samlar in pengar till SOS Barnbyar men jag tycker bara att det är märkligt att vi inte kan göra det utan att få nåt tillbaka. Jag tycker bara att man kan göra nåt till vardags. Också! Jag fick ett litet ryck, nu ska jag sluta skriva innan jag tappar tråden!

Peace & love!
/T